Corona presser dansk kultur

Corona presser dansk kultur

Hvis der er en branche, der har været i knæ under corona, må det siges at være dansk kultur. For det er gerne i kulturens øjemed, at vi møder andre mennesker, og at vi er sammen med andre mennesker. Om det så er i biografen, til koncerter, foredrag, stand up eller hvad det nu kan være, er det jo tit sammen med hundredvis af andre gæster. Men med corona her i landet har det været nødvendigt at lukke ned for mange af disse kulturelle tilbud, så vi ikke risikere at smitte hinanden så nemt. Men det har også haft store konsekvenser, for dem der lever af kulturen i Danmark.

Skiftende regler og mange rykkede datoer

Det har blandt andet haft den betydning, at mange arrangementer og planlagte events har været nødt til at blive rykket til nye datoer. Hvis der er kommet nye restriktioner, der har sat et forsamlingsforbud eller lignende, har det været nødvendigt at rykke arrangementer til tidspunkter senere på året eller endda næste år. Og for hver gang smitten stiger, er der som regel nye regler, som de kulturelle instanser er nødt til indordne sig under, hvis de fortsat vil holde åbent. Nogle gange har det slet ikke været muligt for dem at holde åbent.

Støt op om dine lokale kulturelle tilbud

Derfor er der også mange kulturelle instanser, der har brug for hjælp som aldrig før. Hvis de i forvejen sad stramt i det rent økonomisk, har det i den grad ikke hjulpet, at der også lige er kommet en pandemi ind fra højre, som har haft sit at sige. Har du derfor mulighed for det, kan det være en rigtig god idé at støtte op om dine lokale kulturelle tilbud, så de har en chance for at overleve og stadig at være her på den anden side af pandemien.

Flere har måtte lukke ned

Desværre har corona haft sine ofre inden for dette felt, og der er også mange tiltag, der har set sig nødsaget til at dreje nøglen om, i takt med at det ikke har kunne lade sig gøre at sælge billetter eller at få publikum ind til deres arrangementer. Det er virkelig ærgerligt, og det viser også bare desto mere, hvor meget kulturen har brug for støtte og opbakning, hvis vi gerne vil have en kultur at vende tilbage til, når vi engang er færdige med at kæmpe mod corona.

Find hvide mørklægningsgardiner nu.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.